Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.
  • Home

FAQ

 Als ik een keertje wil meetrainen met WZK Waterpolo, waar en wanneer moet ik mij dan aanbieden, en met welke uitrusting?

Voor een keertje mee te komen trainen meld u zich eerst aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam, adres, leeftijd en welke zwemskills je reeds bezit. Je zal binnen de week (in vakantieperiodes kan dit iets langer duren) een mailtje terugkrijgen wanneer je welkom bent op zaterdag (13u tot 14u) of zondag (12u tot 13u) om een eerste keer te proberen. Een twintigtal minuten voor aanvangsuur aanwezig zijn in de inkomhal van het sinbad is prima. Je hoeft enkel een zwembroek (voor de jongens), een badpak (voor de meisjes) en een handdoek en eventueel wasgerief om te douchen, mee te brengen.

Kan ik meetrainen zonder daarom onmiddellijk lid te (moeten) worden?

Uiteraard. Kom gerust eens langs op een van onze trainingsuren (zie training voor plaats en uur onder ploegen/competities).

Ben ik verzekerd als ik een training van WZK Waterpolo bijwoon?

Zodra je bent ingeschreven en de administratieve formaliteiten zijn vervuld, ben je verzekerd voor lichamelijk letsel.

Wat kost het lidmaatschap ?

Alle regelingen vind je terug onder club/ploegen - Lidgeld. Betalen kan door overschrijving op rekening BE68 2930 1638 1234 op naam van WZK Waterpolo. Gelieve naam van de speler(s) en/of leden te vermelden op de overschrijving aub

Leer ik wel de juiste zwemtechniek tijdens de zwemtraining ?

Zeker en vast, trouwens je kan maar een goede polospeler worden als je goed kan zwemmen. Zowel het zwemmen als de technieken van het waterpolo worden op een speelse maar leerzame manier aan de kinderen aangeleerd.

Zal ik verplicht worden aan wedstrijden deel te nemen?

WZK Waterpolo stimuleert de deelname aan competitie zodra je hiervoor klaar bent, maar laat je uiteraard volkomen vrij.

Aan welke wedstrijden neemt de club zoal deel?

Een waterpoloseizoen loopt van september tot mei. In 2014-2015 heeft WZK Waterpolo ingeschreven voor de Belgische Kampioenschappen met een heren en reserven, dames, U20, U17, U15, U13 en 2x U11 team . Er is ook een recreantenkompetitie voor onze oud-spelers. De wedstrijdkalender vind je eveneens terug op deze website. De thuiswedstrijden vinden plaats in het Sinbad te Sint-Niklaas, zaterdag om 20.30 u. voor de senioren en zaterdag om 19.00 u. voor de jeugd, behalve indien dit anders wordt aangekondigd. Het is dus steeds aangeraden om toch de kalender op de website te raadplegen.

Voor de U9 worden vriendschappelijke wedstrijdjes, eventueel in tornooivorm, georganiseerd.

Worden de kinderen in groepjes verdeeld en hoe gaat dit in zijn werk ?

In eerste instantie worden de spelers voor de training ingedeeld in groepen volgens kunnen. Voor de wedstrijden is er wel een maximumleeftijd per categorie, dus een jongere mag wel met een hogere categorie meespelen (bv. een miniem mag met de kadetten meespelen) maar niet omgekeerd.

Is waterpolo een harde sport ?

Waterpolo is wel een kontaktsport, maar geen harde sport.

Spelen de kleinsten ook over heel het zwembad ?

Neen, de U11 en U9 spelen op een kleiner veld, resp. 10 x 15 m en 12 x 20 m.

Welke uitrusting heb ik nodig ?

Voor de trainingen volstaat een gewone zwembroek (geen zwemshort) of badpak. Tijdens wedstrijden moet je een polo-zwembroek of polo-badpak dragen, of 2 gewone boven elkaar. Deze kan je verkrijgen in een sportwinkel; geregeld organiseert de club gezamelijke aankoop van zwembroeken/badpakken, het oogt mooi als de ganse ploeg “in uniform” is.

Bij wedstrijden draag je een polo-muts, wit voor een thuismatch, blauw voor een wedstrijd op verplaatsing. De doelman draagt steeds een rode muts. Deze mutsen worden je voor de wedstrijd ter beschikking gesteld, maar zijn wel eigendom van de club.

Waar vind ik de spelregels van waterpolo ?

De spelregels zullen door je trainer stelselmatig worden uitgelegd. Een volledig overzicht vind je op www.belswim.be

Je kan uiteraard veel opsteken door naar de wedstrijden van de senioren als de kadetten te komen kijken.