Zondag 13 januari 2019 organiseren we de 10'de Wase IJsberenduik op het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas

22/04/2017 Heren Playoffs: Wase - Calypso 6-7

Wase moet nipt de duimen leggen tegen Calypso

 

In de eindronde voor promotie naar eerste nationale moest Wase dit weekend in het Sinbad tegen Calypso Brussel in het water.
Dat beide teams zeer nauw aan elkaar gewaagd waren, blijkt uit de nipte 6-7 zege van de bezoekers.
Nochtans begon Wase sterk aan de wedstrijd want er werd een voorsprong opgebouwd tot 3-1. Een voorsprong die verder kon worden uitgediept tot 4-1 maar Wase liet de kans liggen en het was Calypso dat kon terugslaan tot 3-2.

In het tweede kwart kon Calypso via een penalty langszij komen tot 3-3. Beide teams hadden elkaar defensief stevig in de tang en ook de beide doelmannen verkeerden in een uitstekende vorm zodat de bordjes op 3-3 bleven steken. Spannend was het wel…

De doeltreffende zoneverdediging van Calypso plaatste Wase toch voor de nodige problemen want aan scoren kwam de thuisploeg niet meer toe. Dat ook het doelhout aan weerszijden een prominente rol voor de rekening nam, zorgde nog steeds voor dezelfde 3-3 stand halfweg de derde periode.
Toen kwam er aanvallend meer beweging in het spel en werden enkele productieve minuten voorgeschoteld. Elk op hun beurt konden beide teams hun saldo aandikken zodat het van 4-3 naar 4-4, 5-4, 5-5 en 5-6 ging. Wase kreeg in de slotseconden van deze periode nog een penalty toegewezen maar de Brusselse doelman bewees nogmaals in bloedvorm te verkeren en kon de poging van Dave Witteboon met glans pareren.

Ook in de laatste periode speelde dezelfde keeper een doorslaggevende rol in de Brusselse verdediging want keer op keer kon hij de Wase aanvallen op de lijn stoppen zodat Calypso de nipte voorsprong kon blijven behouden.
Ze konden zelfs uitdiepen tot 5-7 maar een doelpunt van Dave Witteboon bracht Wase in de laatste minuten terug in de wedstrijd.
Hevig beukend tegen een gesloten Brusselse poort presenteerde de thuisploeg een zinderende finale. Jammer genoeg kon Wase te weinig opening creëren en indien dat toch het geval was, zat de Brusselse goalie of het inmiddels vervloekte doelhout ertussen. In een laatste aanval, door het publiek luidruchtig aangemoedigd, trof Michiel D’Hooghe andermaal de lat zodat Calypso de nipte 6-7 overwinning op zak kon steken.

Als Wase volgende week nog kan winnen op Calypso volgt er een derde treffen om uit te maken wie er tegen Eeklo voor de titel mag spelen. Indien niet, ligt Wase uit de eindronde en zit de competitie er op. 

Sportieve groet,
Franky