Zondag 13 januari 2019 organiseren we de 10'de Wase IJsberenduik op het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas

29/04/2017 Heren Playoffs: Calypso - Wase 14-6

Wase uitgeteld voor titelstrijd

In de eindronde voor promotie naar eerste nationale moest Wase het deze keer op verplaatsing opnemen tegen Calypso Brussel. De nipte nederlaag van vorige week (6-7) bood weliswaar nog enige perspectieven op een remonte, maar uit de competitie is gebleken dat Calypso in eigen huis een zeer moeilijk te bekampen tegenstander is.
Al meteen in de eerste periode lieten de Brusselaars zien wie er baas is in eigen huis want de 4-1 stand sprak boekdelen.

Wase dat zonder Thomas De Brauwer en Kristof Van Eynde moest aantreden had het defensief bijzonder moeilijk want ook in de tweede periode werden ze langs alle kanten bestookt zodat er halfweg de wedstrijd een overdonderende 8-2 voorsprong voor Calypso stond genoteerd.
Bij verlies van deze wedstrijd mocht Wase de koffers pakken
voor het verdere verloop in de titelstrijd in tweede nationale. En gezien de cijfers op het scorebord zat dat er akelig dicht bij te komen.

In de derde periode wist Wase zich toch iets te herpakken maar meer dan gelijke tred houden met de tegenstander zat er voorlopig niet in. 11-6 wezen de bordjes aan en een ontgoochelde  coach Jos Andries moest met lede ogen de nakende nederlaag van zijn team aanschouwen. De strijdlust was ver te zoeken bij de Wase manschappen want in het laatste kwart kwamen ze zelfs niet meer aan scoren toe zodat Calypso voor een talrijk thuispubliek de zege kon vastleggen met een verdiende 14-6 zege tegen een zwak Wase.
Exit dus voor de Waaslanders in dit seizoenseinde waar ongetwijfeld meer in had gezeten.

Calypso mag dus strijden om de titel tegen de winnaar van het duel Eeklo–Brussels Posseidon en op 13 mei mag Wase de competitie afronden met een troostfinale om de derde en vierde plaats tegen de verliezer van bovenstaande wedstrijd.

Sportieve groet,
Franky