Zondag 13 januari 2019 organiseren we de 10'de Wase IJsberenduik op het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas

8/10/2017 Heren: Leuven Aqua - Wase 9-9

Wase gelijk op Leuven

Het waterpoloseizoen is alweer uit de startblokken geschoten. Na de openingswedstrijd tegen titelfavoriet Eeklo, die niet geheel onverwacht werd verloren, volgde de eerste thuiswedstrijd tegen Calypso Brussels. Het team dat vorig seizoen kampioen speelde in tweede nationale maar niet wenste te promoveren, werd met een puike prestatie van Wase puntenloos naar huis gestuurd.
13-9 was de uitslag waarmee het team van kersverse hoofdcoach Guy Daelman meteen de eerste punten pakte van het nieuwe seizoen.

De verplaatsing van dit weekend naar Leuven werd dus met de nodige ambitie aangevat om het puntentotaal verder aan te dikken.

Leuven, een team dat de laatste jaren flink wat progressie heeft geboekt en op zondagavond de thuismatchen speelt, mocht in geen geval onderschat worden zo bleek uit de eerste periode. Wase keek tegen een sterk geheel aan en mocht dat ondervinden door met een 2-1 achterstand de eerste rust aan te vatten.

In de tweede periode kon Wase dank zij een puike organisatie langszij komen en het evenwicht in de wedstrijd herstellen. 3-3 prijkten de bordjes halfweg de wedstrijd.

Het derde kwart bewees dat beide teams zeer stevig aan elkaar gewaagd waren want geen van beide ploegen kon een voorsprong opbouwen die beslissend zou zijn voor de wedstrijd. Spannend was het alleszins want na de derde periode stond met 6-6 de stand nog steeds in evenwicht.

Coach Guy Daelman praatte stevig op zijn spelers in en een gemotiveerd Wase kon dan toch uitlopen tot 7-9 met nog drie minuten speeltijd voor de boeg.
Aan de hand van de gecreëerde kansen en de solide organisatie geen onterechte stand.
Wase verdiende op die basis wellicht de overwinning maar in de slotfase gaven de Waaslanders toch nog de zege uit handen door een verbeten vechtend Leuven de kans te geven om langszij te komen.

Einduitslag 9-9.

Niet ontevreden met het gewonnen punt na een moeilijke verplaatsing maar enige ontgoocheling om de gemiste zege kon Wase echter niet verbergen.

         De wase reserven verloren hun wedstrijd in Leuven met 9-8.

Volgende week staat alweer een moeilijke uitwedstrijd op de kalender. Dan staat Oostende op het programma. In het grote zouten bad zullen onze jongens hun beste niveau moeten halen om de punten binnen te halen.

Sportieve groet,
Franky