Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

14/10/2017 Heren: Oostende-Wase 11-8

Geen punten voor Wase in Oostende

Door omstandigheden moest coach Guy Daelman enkele basisspelers missen waardoor de kansen op een zege in Oostende danig werden gehypothekeerd. Oostende is de laatste jaren ook aan een stevige remonte bezig en dat zette de Wase spelers toch op scherp.

Oostende kon telkens de score openen maar Wase kwam telkens terug langszij zodat de eerste periode met 3-2 werd afgesloten.

In de tweede periode nam Oostende terug de voorsprong tot 4-2 maar onder de stuwende krachten Kristof Van Eynde en Bob D’Eer kon Wase terugkomen tot 4-4 halfweg.

Coach Guy Daelman was bij genoodzaakt om in deze omstandigheden toch enkele jeugdspelers in te schakelen en het mag gezegd dat ze dat verre van slecht deden.
Mathias Naudts, de gebroeders Andres en Thomas D’Hooghe, Jeff Reed, Xavier Verbrugge Elias De Greef en Simon De Greef;  ze deden het verre van slecht en speelden ze voor wat ze waard waren.
Dat leverde na de derde periode nog steeds een gelijkspel op van 6-6 wat zonder meer een hoopvolle tussenstand was in deze moeilijke wedstrijd.

De laatste periode liep het echter fout in de Wase organisatie en dan blijkt natuurlijk nog hoe broos de weerbaarheid is van het jonge talent. Langzamerhand kon Oostende uitlopen tot 10-6 en deze opdoffer kwamen de Waaslanders niet meer te boven. Verbeten en vol moed bleven ze voortspelen maar verder dan de 11-8 einduitslag kwamen ze niet meer.

Jammer van de laatste periode maar bovenal toch een tevreden coach bij Wase die mocht zien dat er in het jonge team niet alleen talent maar ook veel strijdlust aanwezig is.

Volgende week bekampt Wase terug thuis in het Sinbad Calypso Brussels voor de 1/8e finales van de A-Beker van België. Benieuwd of we de competitiezege tegen Calypso kunnen herhalen en doorstoten naar de kwartfinales.

Sportieve groet,
Franky