Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

21/10/2017 Heren Beker KBZB (A): Wase - Calypso 9-15

Wase niet in kwartfinale beker van België

Voor de 1/8e finale van de Belgische A-beker mocht Wase zich meten met Calypso Brussel. Een tegenstander die in de competitie twee weken geleden nog werd verslagen met 13-9. Voor Wase dus een kans om zich te plaatsen voor de kwartfinales, al moesten ze de  klus wel zien te klaren zonder coach Guy Daelman die wegens familiale verplichting niet kon aanwezig zijn.
Het mocht echter niet baten want de Waaslanders beten de tanden stuk op de stugge Brusselse defensie en waren net iets te vrijgevig voor eigen doel zodat Calypso met de punten huiswaarts keerde.

In het eerste kwart liet niets de Wase nederlaag vermoeden want beide teams waagden zich aan een nek aan nek race. Via Andres D’Hooghe en Davy Witteboon kon Wase even voorkomen tot 3-2 maar het slotoffensief van Calypso leverde hen een nipte voorsprong op van 3-4.

In het tweede kwart kon Calypso nog even doorgaan op dat elan en werd een optie genomen op de zege door uit te lopen tot 4-8. Een achterstand die Wase nooit meer kon goedmaken.
Bij Wase was het duidelijk dat in de verdedigingslinie Kristof Van Eynde (wegens ziekte) en Mathias Onbekent (wegens blessure) werden gemist.
Dat ook sterkhouder Davy Witteboon in deze periode nog een definitieve uitsluiting werd aangesmeerd, kwam het Wase team zeker niet ten goede. Of de uitsluiting terecht was, daar kan over gediscussieerd worden, maar feit is dat Davy en Wase een zware tol betaalden omdat hij beleefd verhaal zocht bij de ref wegens een al of niet foutieve beslissing van de man.

In de derde periode kon Wase dan toch een mooie remonte presenteren maar bij een 6-8 stand moest Andrey Babak een benutte penalty opnieuw nemen wegens niet reglementaire opstelling van de doelman van Calypso en miste zodat men de aansluitingstreffer liet liggen, juiste scheidsrechterlijke beslissing?
Calypso profiteerde hiervan en kon de driepunten kloof handhaven zodat met een 7-10 tussenstand het laatste kwart werd aangevat.

Nog even werd het 8-10 maar de Wase veer brak gestaag toen Calypso na enkele Wase missers telkens met succes kon terugslaan en de voorsprong verder kon uitdiepen tot 8-13 om finaal de wedstrijd te winnen met een riante 9-15 zege.

Dat de Wase defensie iets te veel open deur hield was geen rechtvaardiging voor het verlies want aanvallend werden voldoende kansen gecreëerd om de Brusselse doelpunten te counteren.
Vooral de niet benutte man-meer situaties bij de thuisploeg ( 2 of 3 doelpunten bij 13 Brusselse uitsluitingen) hebben Wase de das omgedaan om zich voor de kwartfinales te kunnen plaatsen.

Sportieve groet,
Franky