!!! Supports herenteam Wase Waterpolo in massa naar eerste Play-off wedstrijd in Roeselare !!!

04/11/2017 U15: Wase - Jespo Antwerpen 11-9

U15 Wase verslaat JESPO Antwerpen in een razendspannend slot.

Na de verloren uitwedstrijd van vorige week zondag op Brussels speelden de WASE U15 hun tweede wedstrijd van de krokusvakantie. Scheidsrechter van dienst was Alain Dhossche. 
Het Antwerpse JESPO was tegenstander met als inzet de 4
de plaats in de Nationale reeks-B.  JESPO had net zoals WASE vier wedstrijden gespeeld maar 1 wedstrijd meer gewonnen en had dus drie punten voorsprong op WASE.  Door de afwezigheid van Maarten en Arne kon Bob Lowie als 3de
U13 speler dit seizoen meeproeven van een wedstrijd bij de U15.  De talrijk opgekomen supporters zagen WASE sterk starten met een mooie voorsprong van 5-3 in het eerste kwart.  De opdracht van coach Wim om “Wakker te zijn vanaf de eerste minuut” werd goed opgevolgd. 

In het tweede kwart werd de hard werkende verdediging van WASE beloond met geen enkel tegen doelpunt en een 8-3 tussenstand halfweg de wedstrijd.   

JESPO had deze situatie niet verwacht en de bezoekende coach stuurde zijn manschappen de 3de periode het water in met een stevige pressing.  WASE geraakte moeilijk uit deze wurggreep en kon geen openingen vinden zoals bij het begin van de wedstrijd.  JESPO profiteerde van deze situatie en scoorde 3 keer in de tegenaanval.  Periodestand 1-4 in het voordeel van JESPO en het mentale voordeel voor de conditioneel sterke Antwerpse tegenstander. 

Met een voorsprong van 9-7 begonnen onze youngsters, gesteund door de enthousiaste supporters, het laatste kwart van de wedstrijd.  Bij het begin van de 4e periode scoorde Antwerpen de aansluitingstreffer 9-8.  Spanning alom.  Deze keer kon WASE zelf doorbreken op counter waaruit Ruben WASE opnieuw op 2 doelpunten kon brengen.  Met nog 3min51sec te spelen verspeelde WASE de  kans om vanuit een man-meer situatie op 11-8 te komen. Ze kregen daarentegen een koude douche daar Antwerpen alweer vanuit tegenaanval op 10-9 kon komen.  Wat volgde was een finale thriller zoals we die ook hebben meegemaakt tegen Leuven.  Toen moest WASE de duimen leggen met 1 doelpunt. 
Zowel Antwerpse als Wase zwommen alle energie uit hun lichaam om toch maar die drie punten te pakken.  Ward pareerde nog zeker 3 mooie kansen van Antwerpen en de Wase verdediging moest de druk van de tegenstander met man en macht afweren.  Maar we hielden stand.  34seconden voor het einde nam coach Wim zijn allerlaatste time-out van de wedstrijd om zijn troepen even op adem te laten komen en de laatste richtlijnen mee te geven.  “Bal in de ploeg houden, geen risicopasses geven!!”.  Het team slaagde in deze opdracht en kon met nog 8 seconden voor affluiten de verlossende 11-9 scoren.  Sensatie ten top en een complete bankwissel als toetje.  Supporters op de banken, spelers en coach dolgelukkig.  WASE springt met deze overwinning over JESPO naar een fiere 4
de
plaats.   

Periodestanden: 5-3/3-0/1-4/2-2.  Volgende wedstrijd: zaterdag 18 november WASE-Aalst 19u00. 

 

Sportieve groet,
Wim