!!! Supports herenteam Wase Waterpolo in massa naar eerste Play-off wedstrijd in Roeselare !!!

18/11/2017 Heren: Wase - Strombeek 5-5

Wase speelt Sint in eigen huis.

Dat de goedheilige man overal ten lande zijn intrede begint te maken, zal de discipelen van coach Guy Daelman wellicht geïnspireerd hebben om in eigen huis tegen Strombeek dezelfde gulheid aan de dag te leggen.

Tegen een zwak Strombeek dat puntenloos de rangschikking afsluit kwam Wase niet verder dan een 5-5 gelijkspel.
Dat een geblesseerde Mathias Onbekent en wegens vakantie afwezige Bob D’Eer er niet bij waren, mag hiervoor geenszins een geldig excuus zijn. Dit waren drie punten die Wase zonder meer had moeten binnenhalen.

De eerste periode was al een teken aan de wand want de thuisploeg geraakte maar niet in het nodige matchritme. Al kon Wase telkens voorsprong nemen  via Thomas D’Hooghe en Elias De Greef, Strombeek pareerde even snel om bij een 2-2 stand de tweede periode in te duiken.

In de tweede periode kwam Strombeek zelfs op voorsprong  maar gelukkig zorgden de broertjes Andres en Thomas D’Hooghe er voor dat Wase alsnog terug kon slaan tot 5-3. Toen stokte het bij Wase want de gretigheid waarmee de Wase doelkansen onbenut werden gelaten, evenaarde de vrijgevigheid die werd tentoongespreid achteraan in de Wase defensie. In plaats van makkelijk verder uit te lopen zag Wase Strombeek in de slotseconde van deze periode immers  terug aansluiten tot 5-4.

Van Scoren kwam in de derde periode niets meer in huis bij de thuisploeg en ze mochten van geluk spreken dat ook Strombeek qua afwerking in het zelfde schuitje zat. Een zeldzaam gegeven in de waterpolosport maar deze periode eindigde op een 0-0 tussenstand zodat Wase met de krapste voorsprong aan de laatste periode mocht beginnen.

Een voorsprong die op de koop toe werd prijsgegeven toen Strombeek kon tegenprikken en langszij komen tot 5-5.
De Wase aanvalslinie bleef onbeholpen proberen om de wedstrijd nog te winnen maar slaagde daar tot ergernis van coach Guy Daelman niet in. Dit ondanks de kansen die zich voorschotelden.
Enkel het ondermaats niveau van de tegenstrever zorgde ervoor dat de stand in evenwicht bleef zodat Wase tegen de hekkensluiter 2 kostbare punten in geschenkverpakking moest meegeven naar het Brusselse.

Sportieve groet,

Franky