!!! Supports herenteam Wase Waterpolo in massa naar eerste Play-off wedstrijd in Roeselare !!!

2/12/2017 Heren: Wase - Tielt 11-4

Wase walst over Tielt

Bij Wase zaten ze de laatste tijd meer dan lief was in de hoek waar de klappen vielen. De laatste thuismatch tegen Tielt voor de winterstop was dan ook het uitgelezen moment om aan deze situatie enige verandering te brengen.
Al leek dit op papier veel eenvoudiger dan in het echt want Tielt stond ondertussen toch stevig op de derde plaats in de rangschikking genesteld. Een geduchte tegenstrever zoals dat heet.

Coach Guy Daelman had zijn discipelen echter een waterdicht tactisch plan opgelegd waarbij Tielt van bij aanvang van de wedstrijd in een stevige klem werd gehouden.
Dat loonde want in de eerste periode moest Tielt reed hemel en aarde bewegen om onder de druk van Wase uit te komen. Via Bob D’Eer (2x) en Andres Dhooghe Bleef Wase aan de winnende hand om met 3-2 af te ronden.

In de tweede periode kwam Wase, alweer via Bob, op 4-2. Toen volgde een hardnekkig heen en weer spelpatroon waarbij beide teams zichtbaar aan elkaar gewaagd waren. De Wase defensie stond pal maar in de frontlinie werden enkele kansen onbenut gelaten om Tielt reeds een vroege uppercut aan te smeren. Tielt kon daarentegen terugkomen tot  4-3 maar in de slotfase van deze periode kon Andrey Babak via een persoonlijke actie de tussenstand op 5-3 brengen voor de rust.
Hoe dan ook zat Wase  perfect in de wedstrijd en een nakende overwinning lonkte geheid om de hoek. De gretigheid waarmee de derde periode werd aangevat, was een perfecte
waardemeter van  deze vaststelling.

Alhoewel Wase voelbaar de betere ploeg in het veld was, werd dit overwicht vooralsnog niet in doelpunten omgezet. Meer nog, even werd het bijzonder heet onder de Wase voeten toen Tielt kon milderen tot 5-4. Maar via een uit blessure teruggekeerde Mathais Onbekent kon Wase de laatste periode ingaan met een 6-4 voorspong.

Tijd om de druk op Tielt te verhogen en vanuit een ijzersterke defensie begonnen de Wase aanvalsgolven te renderen. Tielt botste keer op keer tegen de Wase muur met een uitstekend keepende Greg Casier in doel en vooraan schoot het afwerkingspercentage tot grote tevredenheid van de supporters de hoogte in. De Wase machine draaide als een liertje en Tielt moest zonder meer de wet van sterkste ondergaan. Als onder een pletwals denderde Wase in deze slotperiode over de tegenstrever. Tielt kreunde en zag Wase steeds verder uitlopen  om uiteindelijk met een 11-4 stand deze wedstrijd af te ronden.

Een verdiende zege en een opsteker van jewelste voor Wase. Hoopvol mogen ze uitkijken naar de verplaatsing naar Aalst volgende week vooraleer de winterstop in te duiken.

Sportieve groet,
Franky