Volgende thuiswedstrijden: zaterdag 23/2 om 19.00 u. U15 Wase tegen La Louvière en om 20.30 Heren en reserven tegen Aalst en zondag 24/2 veteranentoernooi om 14.30 u.

3/2/2018 Heren: Wase-Eeklo 7-24

Wase niet opgewassen tegen Eeklo 

De eerste wedstrijd van 2018 was voor Wase geen nieuwjaarscadeau.  Eeklo, momenteel aanvoerder van de competitie, bleek een maatje te groot voor het jonge team van coach Guy Daelman.
Nochtans begon Wase in eigen huis sterk aan de wedstrijd want via een mooie combinatie kon Andres D’Hooghe de openingstreffer tegen de netten jagen.
Eeklo antwoorde gevat met drie tegendoelpunten op rij. Wase kon nog even terugslaan tot 2-3 maar een technisch superieur Eeklo bewees de koppositie waard te zijn en kon de 1e periode afronden met een 2-6 voorsprong.

In het tweede kwart bleek Wase de situatie onder controle te hebben. De snedige aanvallen van Eeklo werden relatief goed opgevangen en al waren de bezoekers het betere team, Wase kon In deze periode Eeklo bijbenen zodat er halfweg voor de thuisploeg een bevredigende 4-8 tussenstand werd genoteerd.

Het mag gezegd worden dat in die tweede periode bij Eeklo sterkhouder en ruggengraat Mich De Boever niet veel in het speelveld lag, wat uiteraard zijn weerslag had op het Meetjeslandse spelpeil.
In het derde kwart heerste De Boever echter weer over het Sinbad. Wase kon aanvankelijk nog aanklampen tot 6-10, de Eeklose scoremachine draaide op volle toeren. Al was dat ook te wijten aan het feit dat men bij Wase iets te gretig ten aanval trok en daarbij keer op keer de eigen kansen gefnuikt zag worden door slechte afwerking, slechte passes en ander “gehabbekras” dat het puike begin van Wase in het niet deed verzinken.
Eeklo kon onder deze omstandigheden keer op keer counteren en genadeloos uitlopen tot 6-16.  

In het laatste kwart liet men bij de thuisploeg de kopjes hangen waardoor het Wase weerwerk ei zo na onbestaande was. De rode loper werd uitgerold voor een sterk Eeklo dat met een zware 7-24 eindstand de wedstrijd  makkelijke kon afronden.

Wase begon dus goed aan de wedstrijd maar liet zich finaal toch iets te makkelijk naar de slachtbank leiden. Hopelijk bood dit geen inspiratie voor de komende wedstrijden tegen Calypso en dan thuis tegen Leuven en Oostende en kan Wase zich herpakken om terug te proeven van de zoete smaak van de overwinning.

Sportieve groet,
Franky