Volgende thuiswedstrijden: zaterdag 23/2 om 19.00 u. U15 Wase tegen La Louvière en om 20.30 Heren en reserven tegen Aalst en zondag 24/2 veteranentoernooi om 14.30 u.

24/2/2018 Heren: Wase - Leuven Aqua 7-7

Wase op zucht van zege tegen Leuven

Als Wase de top 5 van de rangschikking ambieert, was winnen tegen concurrent Leuven geen overbodige luxe. Vanzelfsprekend was het al helemaal niet: Getuige daarvan het gelijkspel dat Wase behaalde in de heenwedstrijd in Leuven.

Nu, in het eigen Sinbad, had Wase de troeven in handen al moesten ze het wel doen zonder sterkhouder in de spits Bob D’Eer.
Nochtans opende Wase sterk met doelpunten van Kristof Van Eynde en Mathias Onbekent. Leuven kon nog terug aansluiten tot 2-1 en de teneur was gezet voor deze wedstrijd. Twee ploegen in een uiterst evenwichtige verhouding die elkaar op defensief vlak geen duimbreed toegaven. Het gemis van D’Eer bij de thuisploeg werd gevoeld en bij Leuven hadden ze ene Lukas De Keyzer in de rangen die als eenmans-voorhoede het Wase weerwerk zou slopen.

Tijdens de tweede periode hadden beide teams elkaar danig in de tang zodat er van doelpunten niet veel sprake was. Wel danste de wedstrijd gezwind over en weer maar kozen de doelmannen en hun defensie ervoor om de score vrijwel ongewijzigd te laten.
Enkel Thomas D’Hooghe kon een mooie Wase aanval perfect afwerken maar alweer was er De Keyzer die zich van zijn verdediger lostrok om er alsnog 3-2 van te maken.

De temperatuur steeg zienderogen in het Sinbad, want met de thriller van vorige week in Brussel nog vers in gedachten, leek zich een nieuwe suspenswedstrijd te ontwikkelen.

Dat bleek toen Leuven sterk begon aan de derde periode en op enkele minuten tijd over Wase kon springen tot 3-5. Gelukkig kon Wase via Andrey Babak en Mathias Onbekent terug gelijkkomen tot 5-5 maar alweer was er ene Leuvense De Keyzer die zijn team 2x op voorsprong kon brengen tot 5-7. Het zag er benard uit voor Wase dat in het laatste kwart alles in de strijd moest gooien om dit verschil goed te maken.

Ook in de vierde periode was het nagelbijten tot op het bot want zowat elke aanval werd door de defensie gestopt. Het was bibberen aan de Wase kant voor het tegendoelpunt dat voor Leuven zo goed als zeker de zege zou opleveren.
Gelukkig kon Wase onder de druk uitkomen en toch nog tweemaal scoren via Andres D’Hooghe zodat het alsnog 7-7 werd .
De twee en halve minuten die er op volgden waren alweer van die aard dat de hartslag bij spelers en toeschouwers de hoogte werd ingejaagd. Wie kon scoren zou de wedstrijd winnen maar voorlopig beslisten zowel verdediging als doelhout er keer op keer anders over.
Op 20 sec voor affluiten vroeg Leuven nog een laatste time-out aan om voltallig voor het Wase doel te verschijnen in de hoop om de winning goal uit de brand te slepen. Toch kon Wase deze aanval afweren en een finale counter lanceren die Andrey Babak op 3 sec van het einde alleen voor doel bracht.
Tot ontsteltenis van allen slaagde Andrey er niet in om deze unieke kans om te zetten  zodat Wase uiteindelijk op een zucht van de zege bleef steken.

Volgende week alweer thuis tegen Oostende dat één puntje voor staat in de rangschikking. Hopelijk houden onze jongens het hoofd koel onder de nakende Polar Vortex en springen ze iets zorgvuldiger om met de kansen zodat de drie punten deze keer wel in het Sinbad blijven.

Sportieve groet,
Franky