Volgende thuiswedstrijden: zaterdag 23/2 om 19.00 u. U15 Wase tegen La Louvière en om 20.30 Heren en reserven tegen Aalst en zondag 24/2 veteranentoernooi om 14.30 u.

17/02/2018 Heren: Calypso - Wase 14-16

Wase wint thriller in Calypso Brussel

Dit weekend stond er voor Wase een zware opgave op de kalender:  De verplaatsing naar Calypso Brussel. Calypso stond één plaatsje hoger genoteerd met 14 punten. Wase met 12 punten moeste deze wedstrijd winnen, wilden ze voeling behouden met de top 5 van het klassement.

De eerste periode was meteen een blauwdruk van het verdere verloop van deze strijd. Wase scoorde en Calypso volgde steevast op de voet met een tegendoelpunt. Zo werd het 3-3 met een pak verontrustende uitsluitingen voor Wase erbovenop. Andres D’Hooghe keek tweemaal tegen een straftijd aan, evenzo voor Mathias Onbekent en Kristof Van Eynde die elk eens de strafbank mochten bezoeken.
Toch kon men bij Wase de schade beperken met een 3-3 tussenstand.

Idem dito in de tweede periode waar zelfs Wase Coach Guy Daelman tegen een gele kaart aankeek na protest. Bij Wase mochten ze zich niet al te veel fouten meer veroorloven of er werd een te hoge hypotheek gelegd op het welslagen van deze wedstrijd. Dat de score aan beide zijden doelpunt per doelpunt gestaag opliep tot 6-6 halfweg de wedstrijd, bewees hoe zeer beide teams aan elkaar gewaagd waren en hoe gretig ze deze overwinning naar zich wilden toe-eigenen.

In de derde periode leek het voor Wase de goede kant op te gaan toen het via Bob D’Eer en Andrey Babak al snel tot 6-8 kwam. Maar de Brusselse kwelduivel Nicola Bacic bracht zijn ploeg terug tot 9-8. Mathias Onbekent, die voor Wase aan een beresterke wedstrijd bezig was, kon echter terug gelijkmaken, maar alweer via Babic werd het voor aanvang van het laatste kwart toch nog 11-9 voor Calypso.

Hat laatste kwart zou dus meer dan ooit van doorslaggevende aard zijn en dat wist de Wase coach Guy Daelman zijn pupillen goed in te prenten. Via alweer Mathias Onbekent en Andres D’Hooghe konden de bezoekers terugkomen tot 11-11. De vastberadenheid van de Brusselaars waarmee ze zich in deze wedstrijd vastbeten, bracht hen echter terug op voorsprong tot 13-11. Het was met nog enkele minuten op de teller nu of nooit voor Wase toen Guy Daelman op 3min’28 een laatste time out aanvroeg na een Brusselse uitsluiting.
Wat toen volgde was een zinderende Wase finale die werd ingeluid door Andres D’Hooghe die kon terugslaan tot 13-12. Man van de wedstrijd, Mathias Onbekent, diende Calypso ei zo na de genadeslag toe toen hij Wase met twee doelpunten terug op voorsprong bracht. 13-14. De tegenprik van Bacic bij Calypso tot 14-14 in de laatste minuut leidde het hele Calypso-bad naar een nagelbijtende finale.
Wase bewees over de sterkste zenuwen te beschikken want via Andrey Babak werd het 14-15 en wie anders dan Mathias Onbekent kon zijn glansprestatie van deze avond verzilveren door  finaal de felbevochten zege veilig te stellen met een 14-16 eindstand voor Wase.

Volgende week staat voor Wase alweer een belangrijke thuismatch op het programma. Leuven komt op bezoek en die blazen nog net iets te veel in de nek van Wase. Winnen is alweer de boodschap om ook deze concurrent verder achter zich te laten.
Afsprak om 20.30u in het Sinbad op 24/02.

Sportieve groet,
Franky