Volgende thuiswedstrijden: zaterdag 23/2 om 19.00 u. U15 Wase tegen La Louvière en om 20.30 Heren en reserven tegen Aalst en zondag 24/2 veteranentoernooi om 14.30 u.

03/03/2018 Heren: Wase - Oostende 15-8

Wase overklast Oostende in concurrentieslag.

Na twee gelijke spelen de afgelopen weken, moest Wase tegen directe concurrent Oostende de zege pakken om zich in de top 5 te kunne handhaven. Beide ploegen stonden immers op een gedeelde 5e plaats met 15 punten.

Wase coach Guy Daelman had het er goed ingepeperd want Wase kende een vliegende start door de tegenstander meteen onder druk te zetten. Via Bob D’Eer, Mathias Onbekent en Andrey Babak (2x) werd het 4-0. Een Wase stormloop die zwierig over de tegenstand heen walste, het was een plezier om naar te kijken. Oostende kon enkel op de valreep van de eerste periode tegenscoren zodat er werd gerust met een 4-1 voorsprong.

In het tweede kwart denderde de Wase machine stomend verder en via Mathias Onbekent (2x), Andrey Babak en Mathias Naudts kon Wase de scoren genadeloos uitdiepen tot een meer dan riante 8-2 voorsprong halfweg de wedstrijd. Daar waar het de vorige twee wedstrijden te stroef liep om goed te zijn, toverden de pupillen van coach Daelman nu wel de ene geslaagde aanval na de andere uit hun polocap.

In de derde periode dacht Oostende nog aan een remonte te beginnen. Ze konden weliswaar milderen tot 9-5 maar verder dan dat kwamen ze niet want Bob D’Eer en alweer Andrey Babak, die met 6 treffers topscoorder van de avond was, beslisten er anders over en diepten de kloof genadeloos verder uit tot 11-5.

Oostende zou al zeer sterk uit de hoek moeten komen wilden ze het nakende verlies nog afwenden. Maar Wase bleef zonder meer sterk presteren en legde een van de betere wedstrijden van dit seizoen in het Sinbadse water.
De verdediging stond pal als een rots en gaf geen krimp onder de Oostendse aanvallen. De counters van de thuisploeg tikten daarentegen gretig aan want na enkele mooie combinaties stonden de bordjes op een zegezekere 14-5 stand op ruim drie minuten voor affluiten.
Dat Oostende in de slotfase nog kon milderen tot 14-7 veranderde niet veel aan het winstscenario van Wase. Mathias Onbekent kon de Wase eindscore nog op 15 doelpunten brengen. Het geschenkje dat Wase nog aan de bezoekers meegaf op 2 sec voor het eindsignaal bracht de cijfers uiteindelijk op een mooie 15-8 zege voor Wase.

Volgende week staat een verplaatsing naar Antwerpen op de kalender. Altijd een dubbeltje op zijn kant daar in het kleine “Groenen Hoek” bad. Maar als Wase echter uit hetzelfde vaatje tapt als tegen Oostende, zal de afmeting van het bad er weinig toe mogen doen tegen de Sinjoren.

Sportieve groet,
Franky