Volgende thuiswedstrijden: zaterdag 23/2 om 19.00 u. U15 Wase tegen La Louvière en om 20.30 Heren en reserven tegen Aalst en zondag 24/2 veteranentoernooi om 14.30 u.

09/03/2018 Heren: Antwerpen B - Wase 7-12

Wase zegeviert in het Groenen Hoek-bad te Antwerpen

De zege tegen Oostende van vorige week, zinderde nog na in de Wase hoofden toen coach Guy Daelman zijn spelers er op wees dat er ook in Antwerpen moest gewonnen worden. Een opdracht die door het kleine en ondiepe bad wel eens danig zou kunnen gehypothekeerd worden. Te meer ook daar Antwerpen de punten maar al te goed zou kunnen gebruiken om de barragewedstrijd te vermijden die de tweede daler in 2e Nat. moet aanduiden. Bij Wase mikt men zonder meer op een plaatsje bij de top 5.

Een boodschap die bij het Wase gezelschap alvast niet in dovemansoren viel want via Andres D’Hooghe, Andrey Babak en Bob D’Eer konden de bezoekers vlot uitlopen in de eerste periode tot 0-3.

Dat ging inderdaad vlot maar dat het niet zo gemakkelijk zou zijn als de eerste periode liet uitschijnen, bleek al snel toen Antwerpse terugsloeg in het tweede kwart. Ze maakten dankbaar gebruik van de kleine afmetingen van het bad en van hun solide ervaring om Wase  een stevig weerwoord te bieden en halfweg de wedstrijd langszij te komen tot 4-4.

De rustperiode werd door de Wase coach Daelman gretig aangegrepen om terug orde op zaken te stellen binnen het team. Een aanpak die nuttig bleek te zijn want een herboren Wase pakte uit met een vernietigende derde periode toen het AZC een 1-5 pandoering aansmeerde. Dat verschillende Wase spelers hun goaltje konden meepikken, bewijst dat het harde trainingswerk van de Wase Coach zijn vruchten begint af te werpen. Kristof Van Eynde, Andres D’Hooghe, Andrey Babak, Mathias Onbekent en Bob D’Eer kregen na knap teamwerk elk hun  goaltje geserveerd. 5-9 werd het dus voor aanvang van het laatste kwart.

Bij Azc trachtten ze een come-back zoals in de tweede periode te herhalen maar Wase had de wedstrijd volledig onder controle. Het werd 5-11 en de twee tegenstoten van Antwerpen konden uiteindelijk niet verhinderen dat met een laatste goaltje van Andrey Babak de bezoekers met een 7-12 eindstand de drie punten mee naar huis mochten nemen.

Alweer een puike wedstrijd van Wase dat verdiend de zege pakt. Dat het team week na week beter begint te draaien kan ons alleen maar hoopvol stemmen in het verloop van de slotfase van de competitie.
Met nog vier wedstrijden voor de boeg, waarvan er drie tegen de nummers 2-3 en 4, valt er nog heel wat spanning te beleven bij Wase waterpolo.

Eerste afspraak is volgende week 17 maart thuis tegen Aalst. 4e in het klassement met 3 punten voorsprong. Dat belooft…

Sportieve groet,
Franky