Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

14/04/2018 Heren: Wase - Gentse 11-7

Wase wint knap tegen Gentse

Wase kon op 24 maart Pasen tegemoet gaan met een vlotte 6-17 uitzege in Strombeek. De hekkensluiter was weliswaar geen partij voor Wase maar de vraag was of de verlofperiode geen al te zware hypotheek zou leggen op een herhaling van de knappe prestatie van Wase. Dit weekend stond immers het treffen met de 2e uit de rangschikking, Gentse, op de kalender.

Niet dat de uitslag nog voor veel verandering in de rangschikking zou kunnen zorgen op twee speeldagen voor het einde van de competitie, maar de Oost Vlaamse derby tegen Gentse doet de harten van beide teams sinds jaren toch steeds een versnelling hoger kloppen.

De verwachtingen waren dus hoog gespannen zowel bij de thuisploeg als bij de bezoekers dia al meteen de score konden openen. Lange tijd kon Gentse de voorsprong handhaven tot Wase in de laatste twee minuten via Thomas D’Hooghe en Andrey Babak de rivaal kon terugdringen tot 2-1.

In het tweede kwart startte Wase beresterk en kon verder uitlopen tot 4-1 via alweer Andrey Babak en Bob D’Eer. Gentse plaatste nog een tegenstoot tot 4-2 maar Bob D’Eer kon de stand voor rust verder uitdiepen tot 5-2. Het was duidelijk dat Wase aan een zeer goede partij bezig was en van een verschil tussen de tweede in de stand en de vijfde was hoe dan ook geen sprake. Meer zelfs, Gentse moest het onderste uit de kan halen om dit Wase te kunnen bijbenen.

Dat deden ze ook in de derde periode toen Gentse kon terugkomen tot 5-4 en het Sinbad weer deed proeven van de sfeer van de grote derby-momenten tussen beide teams. Wase moest even bekomen van deze geplaatste combinaties maar kon zich halfweg deze periode via Andres D’Hooghe (2x) herpakken en met klem terug de verdiende voorsprong opeisen tot 7-4. Even werd het nog 7-5 maar ouderdomsdeken Andrey Babak verkeerde in een opperste vorm en kon nauwgezet de voorsprong verder uitbouwen tot 9-5 op het eind van de derde periode.

In het laatste kwart kon diezelfde Andrey zijn kunnen nog eens demonstreren en leidde zijn ploeg naar een zeer comfortabele 10-5 voorsprong. Even was er tumult toen Gentse via een dubieus toegekend doelpunt nog de schijn kon geven om terug aan te sluiten. Maar wie anders dan Andrey Babak kon tegenprikken en met zijn 6e doelpunt de stand op 11-6 brengen. Dat Gentse in de slotseconde nog een keer kon scoren was louter interessant voor de statistieken, in ons geheugen staat vooral een zeer sterke wedstrijd van Wase gebeiteld dat deze Oost Vlaamse derby kon afsluiten met een verdiende 11-7 zege.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de competitie in 2e Nationale op de kalender. Wase moet op verplaatsing naar Tielt dat stevig op de derde plaats staat genesteld. Ongetwijfeld zal coach Guy Daelman zijn spelers op het hart drukken om dit seizoen in schoonheid af te sluiten. Als de wedstrijd tegen Gentse hierop een voorbode mocht zijn, zou het er nog wel eens flink aan toe kunnen gaan in het krappe Tieltse zwembad.  

Sportieve groet,
Franky