Zondag 13 januari 2019 organiseren we de 10'de Wase IJsberenduik op het provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas

21/04/2018 Heren: Tielt-Wase 11-9

Geen zege voor Wase op Tielt

Afgelopen weekend stond alweer de laatste wedstrijd van deze competitie op de agenda. Wase heeft het verre van slecht gedaan in de 2e Nationale waterpolo-afdeling want met een ingeperkte spelersgroep ten opzicht van vorig seizoen ( Michiel D’Hooghe naar Kortrijk, Thomas De Brauwer tijdelijk op non actief, vertrek Dave Witteboon etc…) is trainer coach Guy Daelman er toch maar in geslaagd om met deze groep knap 5e te eindigen dit seizoen. Vooral in het tweede deel van de competitie ( 11 punten in de heenronde en 16 in de terugronde)  begon het trainingswerk van Guy Daelman stilaan zijn vruchten af te werpen.

Jammer dus dat de competitie niet met een zege kon worden afgesloten. Veel aan de stand kon deze slotwedstrijd tegen de derde in de rangschikking echter niet meer veranderen; Mikkend op het nodige sportieve eergevoel aasde Wase nochtans op de drie punten. De vorige wedstrijd tegen Gent liet zien dat men immers aan een sterk slotoffensief bezig waren.

Dat men enkele sterkhouders moest missen (oa Kristof Van Eynde en Mathias Onbekent), kwam de beoogde planning niet meteen ten goede maar voor coach Daelman was dit weer een gelegenheid om enkele jongelingen volop de kans te geven om zich bij de fanion te onderscheiden. Zo speelde vooral Simon De Greef zich in de belangstelling met een zeer puike prestatie.

In het eerste kwart kwam Wase tweemaal aan de leiding, ondermeer ook via Simon die de 1-2 kon binnenleggen. Tielt beet echter van zich af en kon nog terugkomen tot 2-2

In het tweede kwart stokte het even bij de bezoekers en enkel Andrey Babak kon voor Wase scoren maar dat belette niet dat Tielt de voorsprong nam tot 5-3.

Na de rust zag men alweer een sterk Wase aan het werk en naast Simon De Greef zorgde ook een puike Andres D’Hooghe ervoor dat de bezoekers terug langszij konden komen tot 7-7.

In het laatste kwart begon echter de afwezigheid van enkele kernspelers bij Wase zich toch te manifesteren en ondanks fraai weerwerk kon men niet beletten dat de thuisploeg met 11-9 cijfers deze slotmatch met winst kon afronden. Misschien had er meer in gezeten, wie weet? We onthouden vooral een zeer sterke terugronde van Wase in deze competitie met een knappe 5e plaats. 
Guy Daelman heeft te kennen gegeven om volgend seizoen met deze kern zeker verder te willen werken. Als we ons mogen baseren op de laatste wedstrijden die we dit seizoen te zien hebben gekregen, is dat een beslissing die we alleen maar kunnen toejuichen.

Ondertussen aan allen een warme dank voor de aandacht die onze club en onze sport ook dit seizoen heeft mogen genieten in de pers. We hopen alvast ook volgende seizoen op jullie belangstelling te mogen rekenen en houden iedereen graag op de hoogte.

Neem gerust ook eens een kijkje op onze website www.wzkwaterpolo.be  waar alle laatste Wase waterpolonieuws steeds te volgen is.

Graag tot weldra,

Sportieve groet,
Franky