Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

22/09/2018 Heren: Wase - Tielt 13-7

Wase opent sterk tegen Tielt

Het waterpoloseizoen 2018-19 is dit weekend alweer van start gegaan. Onze Wase vertegenwoordiger in de tweede nationale afdeling, Wase Waterpolo Sint-Niklaas, mikt op een plaats binnen de top drie.
Om te zien of deze ambitie terecht is, moesten afgelopen zaterdag de krachten worden gebundeld tegen Tielt dat vorig seizoen zelf op de derde plaats afklokte.

Wase begon meteen sterk aan de wedstrijd en opende via Kristof Van Eynde. Tielt klampte nog even aan maar via Andres D’Hooghe die een dijk van een wedstrijd speelde, werd het 3-1.
Mathias Onbekent diepte nog even verder uit tot 4-1. Het was een kloof die Tielt niet echt meer kon overbruggen.

In het tweede kwart deed Tielt er nochtans alles aan om Wase bij te benen maar ze bleven telkens steken op die drie doelpunten achterstand zodat halfweg de stand op 6-3 stond genoteerd.

Na de rust leek Tielt zich dan toch te herpakken want de druk werd opgevoerd waardoor Wase in het verweer moest. Toen het 6-4 werd voelde Wase de adem van de tegenstrever meer dan lief in de nek blazen en coach Guy Daelman moest zijn discipelen even terug tot de orde roepen. Dit met het nodige resultaat want de Wase gelederen sloten zich zienderogen en een uitmuntende Andres D’Hooghe kon met drie doelpunten op rij zijn ploeg weer op de meer comfortabele driepuntenkloof zetten voor aanvang van het vierde kwart. 9-6

Wase had Tielt stevig in de greep en zoals een wurgslang zich langzaam maar zeker om het slachtoffer klemt, zo wurgend klemden de Wase aanvalsgolven zich omheen de Tieltse defensie.
Met nog twee doelpunten bracht Andres D’Hooghe zijn totaal op 8 treffers in deze wedstrijd.
Mathias Naudts nog éénmaal en de jongste D’Hooghe in het bad, Pieter-Jan, zette met een fraai doelpunt de eindstand vast op een klinkende zege voor Wase met 13-7.

De hoge verwachtingen werden zonder meer ingelost. Hopelijk kan me ze ook bevestigd zien volgende week, alweer in eigen bad tegen Leuven.

Sportieve groet,
Franky