Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

29/09/2018 Heren: Wase - Leuven 12-11

Wase wint nipt tegen Leuven

Vorige week opende Wase met een knappe zegen tegen Tielt de nieuwe waterpolocompetitie in 2e Nationale.
Weer in eigen huis dit was het zeker de boodschap om te bevestigen tegen Leuven. Het Leuvense team, dat al enkele jaren aan een mooie opmars bezig is, was een geduchte tegenstander voor de jongens van Wase coach Guy Daelman

Wase kon al meteen via Bob D’Eer de score openen maar Leuven bleef niet bij de pakken zitten. Elk Wase doelpunt werd meteen ook gecounterd met een tegendoelpunt zodat na de eerste periode de stand in evenwicht stond met 4-4.

In het tweede kwart kon Wase alweer op voorsprong komen tot 5-4 maar toen zakte de thuisploeg even weg. De bezoekers vochten fel terug en konden zichzelf op voorsprong hijsen tot een 5-7 voorsprong halfweg. De wedstrijd ging evenredig over en weer maar de iets meer secure afwerking van Leuven leverde hen wel het voordeel op.

In het derde kwart leek Leuven op datzelfde elan verder te borduren. Het werd 5-8, ja zelfs nog 6-9, tot men bij Wase er in slaagde om terug de greep op de wedstrijd in handen te krijgen. De zenuwen gierden doorheen de tribune toen Wase kon remonteren tot 8-9. Na een Time-Out van de Wase coach op enkele seconden voor de rust, kon Mathias Naudts de aansluiter tegen de netten jagen.  Alweer stonden beide teams in evenwicht met een 9-9 tussenstand vooraleer het laatste kwart aan te vatten.

Deze laatste periode had alles van de perfecte thriller in zich want de twee opponenten kleefden aan elkaar als een homogeen mengsel. Elk op beurt vonden ze de weg naar doel, al of niet met het nodige succes. Maar het scoreverloop spreekt boekdelen als men van 9-9 naar 9-10 gaat, naar 10-10, 11-10 om op 2’30 voor affluiten Leuven terug langszij te zien komen tot 11-11.

Spannender dan dit kan je het moeilijk maken en de ploeg die het laatste doelpunt binnen kon rijven, zou de wedstrijd zonder meer beslechten.
Wase bleek over de sterkste zenuwen te beschikken want op ‘14s voor het einde werd aan de thuisploeg een penalty toegekend. De Leuvense coach was door het dolle heen en incasseerde zelfs een gele kaart. Bij Wase kon men de rust daarentegen wel bewaren en Andres D’Hooghe verzilverde beheerst de penalty waardoor Wase de felbevochten zege kon veilig stellen. 12-11!

Wase behaalt 6 op 6 en bewijst hiermee alvast dat ze de competitiestart niet gemist hebben.
Volgende week hopen ze deze trend verder te zetten met de verplaatsing naar het 50mbad in Oostende. De kustjongens staan samen met Wase en Gentse momenteel aan de leiding zodat er alweer  een aartsmoeilijke wedstrijd op het programma staat.

Sportieve groet,
Franky