Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

06/10/2018 Heren: Oostende - Wase 20-5

Wase onderuit tegen Oostende

Dat de verplaatsing naar medeleider in de stand, Oostende, niet van de poes zou zijn, daar waren ze zich bij Wase terdege van bewust. De kustploeg is de laatste jaren aan een sterke groei bezig en ambiëren dit jaar zelfs de promotie naar eerste nationale.

Nochtans stak men bij Wase goed van wal in de eerste periode want Oostende slaagde er niet echt in om afstand te nemen van de bezoekers. Met een 4-3 stand  was het evenwel duidelijk geworden dat Wase een bijzonder sterke tegenstander voorgeschoteld kreeg

Dat bleek al gauw uit de tweede periode waar Wase geen enkele keer wist te scoren. Oostende daarentegen trof vijf keer raak en sloeg een diepe kloof waar men bij Wase niet echt goed van was. Het grote bad en de snelle tegenaanvallen van Oostende deden Wase keer op keer de das om.   

Tevens ging men bij Wase blijkbaar ook gebukt onder een collectieve off-day want men wist van geen hout pijlen te maken en de schaarse kansen die werden gecreëerd, werden even vakkundig teniet gedaan door de al te vele fouten in de afwerking. De 9-3 tussenstand sprak boekdelen.

Na de rustperiode gaf Wase de schijn om de tegenstander even een beetje terug bij te benen. Het bleef bij de schijn want enkele goeie flitsen waren niet voldoende om dit Oostende ervan te weerhouden om nog verder uit te lopen tot 12-4.

Van de sterke seizoenstart van Wase was deze keer niet veel te merken en in het laatste kwart was het smachten naar het einde van de wedstrijd. Even werd het nog 12-5 maar dan ging bij Wase het licht uit. Oostende bleef zwierig de meester in de wedstrijd en kon beheerst de kansen afwerken om de wedstrijd af te ronden met een zware 20-5 score.   

Een zwaar verdict waarvan men zich bij Wase hopelijk snel kan herstellen want volgende week staat met een thuismatch tegen Antwerpen alweer een zware opdracht op de agenda.

Franky