Wedstrijd heren en reserven Wase - Waregem van za. 2/3 wordt gespeeld op vr. 22/3, U13 tornooi in Gentse van zo. 3/3 is verplaatst naar zo. 24/3 en U13 tornooi in Sint-Niklaas van zo. 24/3 is verplaatst naar zo. 31/3

26/10/2018 Heren Beker KBZB A: Wase - Kortrijk 12-19

Wase met opgeheven hoofd uit de beker

Voor de 1/8e finale van de A beker van België moest Wase het opnemen tegen de leider uit de Super League Kortrijk. Tegen de titelfavoriet uitkomen bezorgde Wase niet alleen een mooie affiche maar ook een gedegen maatstaf om de sterkte van de ploeg te meten.

In de eerste periode hapten ze bij de thuisploeg even naar adem toen de eersteklassers duidelijk een versnelling hoger speelden. Wase keek tegen een 1-5 achterstand aan en moest dringend het tempo opdrijven, wilden ze niet voor een complete afstraffing komen te staan.

In de tweede periode bewees Wase dat ze niet al te veel moesten onderdoen voor Kortrijk. De ploeg vond terug zijn draai en Kortrijk moest ei zo na de tanden stuk bijten om gaatjes te vinden in het Wase blok. Via Mathias Onbekent, Elias De Greef en Andres D’Hooghe kon Wase gelijke tred houden en halfweg afsluiten met 4-8, hetgeen een tussenstand van 3-3 betekende in het tweede kwart. Bij Kortrijk fronsten ze toch enigszins de wenkbrauwen bij dit fraaie Wase verzet.

Ook in de derde periode kon Wase de favorieten uit Kortrijk bijbenen en liet men het talrijke publiek zien dat de kloof tussen eerste en tweede klasse nauwer was dan men zou vermoeden. Mag de ambitie van Wase, om top drie te spelen in tweede afdeling, bijgestuurd worden bij het zien van deze prestatie? 
Toen het 6-9 werd, halfweg de derde periode, liet Wase de gelegenheid liggen om op 7-9 te komen. De achterstand uit de eerste periode zou toen bijna zijn weggewerkt, maar Kortrijk profiteerde daarentegen van het Wase falen om zich terug steviger in het zadel te hijsen tot 6-10. De wedstrijd bleef, met een licht voordeel voor Kortrijk, vrij evenwichtig in balans zodat na de derde periode de stand op 9-14 stond. De oplawaai uit de eerste periode bleef zijn sporen nalaten.

In het laatste kwart moest Wase toch zijn meerdere erkennen want de titelfavoriet uit eerste klasse liep gestaag verder weg van de thuisploeg. Het verschil was niet overdonderend maar de kleine foutjes bij Wase werden wel genadeloos afgestraft zodat een moedig en verbeten strijdende thuisploeg uiteindelijk de duimen moest leggen tegen de sterke opponent. 12-19 was het verdict.

Wase uit de beker dus maar met opgeheven hoofd. De complimenten achteraf van de tegenstander werden in dank aangenomen. Al koop je daar niet veel mee, het gevoel daarentegen om met de Belgische top te kunnen wedijveren, was vooral een ware opsteker en een bewijs van het uitstekende peil waar men momenteel bij Wase getuige van is.

Franky