Wedstrijd heren en reserven Wase - Waregem van za. 2/3 wordt gespeeld op vr. 22/3, U13 tornooi in Gentse van zo. 3/3 is verplaatst naar zo. 24/3 en U13 tornooi in Sint-Niklaas van zo. 24/3 is verplaatst naar zo. 31/3

3/11/2018 Heren: Calypso - Wase 14-22

Wase wint met gemak tegen Calypso Brussel

Deze uitgestelde wedstrijd tegen de laatste in de stand, Calypso Brussel, mocht voor de spelers van Wase-coach Guy Daelman geen problemen opleveren.
Wase verkeert immers in een goede vorm en beheerst samen met Gent en Oostende meer en meer de top drie van 2e Nationale.

In de eerste periode nam Wase al meteen de afstand van de tegenstander die geen verweer had tegen de snelle counters van de bezoekers. Via Andres D’Hooghe (3x), Andrey Babak (2x) en Thomas D’Hooghe (1x) werd het 1-6.

In het tweede kwart werd eenzelfde scenario voorgeschoteld. Een onmachtig Calypso moest node toezien hoe Wase met klem de overwinning opeiste toen ze halfweg reeds op een comfortabele 3-11 voorsprong konden terugblikken. Ei zo na of elke speler bij Wase pikte zijn goaltje mee, een mooi bewijs van de kansen die werden gecreëerd en ook werden afgewerkt.

Na de rustperiode zat coach Daelman in de comfortabele positie om al zijn  manschappen de gelegenheid te geven aan de bak te komen. Dit gaf Calypso net iets meer ademruimte om vanonder de versmachtende greep van Wase uit te komen. Toch kon de thuisploeg niet verhinderen dat Wase nog iets verder kon uitlopen tot 8-18 na de derde periode.

Het laatste kwart werd door de ruime voorsprong van Wase gereduceerd tot een formaliteit. De bezoekers vierden licht de teugels en laveerden gezwind naar het einde van de wedstrijd toe. Een van de jongelingen bij Wase, Jeff Reed, kon de wedstrijd afronden met een finale 22ste treffer en met de 14-22 einduitslag kwam het eindsignaal voor Calypso niets te vroeg.Franky

Wase kan tevreden terugblikken op een geslaagde wedstrijd en de maand november biedt met verplaatsingen naar Mons, Aalst en Waregem een relatief gunstige kalender. Op 1 december staat dan thuis de topper tegen Gentse op de agenda. Momenteel tweede in de stand met 1 puntje voorsprong op Wase.

Doelpunten: Andres D'Hooghe 7, Mathias Onbekent 4, Andrey Babak 3, Bob D'Eer 3, Pieterjan D'Hooghe 2, Jeff Reed 1, Thomas D'Hooghe 1  en Simon De Greef 1 

Franky