Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

24/11/2018 Heren: Waregem - Wase 8-21

Wase overtuigd tegen Waregem en blijft op koers in het titeldebat

Wase verkeert de voorbije weken in een bloedvorm en dat zouden ze ook in Waregem aan den lijve ondervinden. Er werd met enige Argusogen naar deze ontmoeting uitgekeken. De ploeg aan de Gaverbeek stond weliswaar met  10 punten op een vijfde plaats; de uitslagen die ze behaalden waren van die aard dat de ploegen die tegen Waregem konden winnen, dat nooit met de nodige overtuiging konden doen.

Al werd gevreesd dat het kleine bad voor de nodige moeilijkheden zou zorgen,  de eerste periode zat Wase meteen goed in de wedstrijd. Merkwaardig feit van deze eerste periode was het openingsdoelpunt van Wase keeper Gregory Casier die zijn ploeg na 2min op voorsprong bracht. Via Bob D’Eer werd het even later 0-2. Waregem sputterde nog even tegen door op 1-2 te komen maar uiteindelijk kon Wase de eerste periode afronden op 1-3.

De tweede time was qua doelpuntenaantal een stuk productiever want beide teams vonden gretig de weg naar het doel. Al kon Wase met een licht voordeel de tussenstand bij rust op een 5-9 voorsprong brengen. Waregem klampte aan maar kon op geen enkel moment de indruk wekken om hun bezoekers het vuur aan de schenen te leggen.

In de derde periode drukte Wase het gaspedaal nog iets dieper in en via Mathias Onbekent, die drie keer raak trof en Andres D’Hooghe 1x, werd Waregem dieper de put ingeduwd en keken ze na deze periode reeds tegen een 7-13 achterstand aan. Wase zat bijzonder goed in het vel en was zinnens om in de laatste periode deze verplaatsing met glans af te ronden.

Als een wervelwind ontbonden de Klaasjes hun duivels en bij Waregem waren ze van de weeromstuit het Noorden volledig kwijt. Gezwind speelden de jongens van coach Daelman hun tegenstander van het kastje naar de muur en via ondermeer een uitstekende Bob D’Eer die in de slotperiode vier keer raak trof, kon Wase met succes afsluiten op 8-21.

Een meer overtuigende voorbereiding voor het toptreffen volgende week in eigen huis tegen Gentse, kon Wase niet voorschotelen.  Dan wordt immers strijd geleverd met de leidersplaats in 2eNationale als inzet. Hopelijk kunnen ze bij Wase deze bloedvorm tot dan aanhouden.

Franky