Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

01/12/2018 Heren: Wase - Gentse 9-13

Wase onderuit tegen Gentse

Dit weekend stond er voor Wase heel wat op het spel in de wedstrijd tegen Gentse. Gent voert de rangschikking aan in tweede nationale gevolgd door Wase op 1 punt. Winst betekende dus overnamen van de koppositie. De voorbije weken legde Wase enkele overtuigende wedstrijden neer en dat liet het beste verhopen voor deze avond.

Via Mathias Onbekent kon Wase de score openen maar Gent diende de thuisploeg al snel van antwoord door over te nemen tot 1-2. Via Andres D’Hooghe kon Wase terug bijbenen tot 2-2.

Ook in het tweede kwart hielden de twee teams geen doelpuntenfestival maar ze slaagden er wel in om een afgeladen Sinbad het nodige spektakel te brengen. Op enkele seconden van het einde van deze periode stond het 4-4 maar Gent slaagde er wel in om in de slotseconde met 4-5 de voorsprong te nemen. 

Na de rust leek men bij Wase toch even naar adem te happen toen Gent kon uitlopen tot 4-7. Ondanks een torenhoge foutenlast slaagde Wase er toch nog in om ei zo na langszij te komen tot6-7 maar uiteindelijk was het toch weer Gent dat het laatste woord had en op 6-8 te komen.

Inmiddels moest men bij Wase Bob D’Eer, Andrey babak en Thomas De Brauwer missen  met een overtal aan persoonlijke fouten en dat liet zich toch gevoelen. Gent kon hiervan profiteren en zich tot 6-10 hijsen. Bij Wase deed men er alles aan om de kloof te dichten maar dichter dan 8-10 kwam men niet. Al eisten de scheidsrechters ook hun rol op met een overdreven enthousiasme aan uitsluitingen, Wase kon hier geen gebruik van maken om deze man-meer-situaties om te zetten in de broodnodige doelpunten.
Het jonge team van Coach Guy Daelman ging deze wedstrijd net iets te veel gebukt onder de stress die bij zo een wedstrijd nu eenmaal thuishoort. De flair en gretigheid van de voorbije wedstrijden stond deze keer jammer niet tussen de ingrediënten en Gent kon de wedstrijd onder controle houden en uitspelen met een 9-13 overwinning.
Jammer voor Wase, al blijven de ambities onaangeroerd. Een plaats binnen de top drie en in de play-offs zich mee in de strijd gooien om een felbegeerde ereplaats.

Franky