Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

16/12/2018 Heren: Leuven - Wase 6-9

Wase sluit jaar af met winst tegen Leuven

Leuven is een team dat de laatste jaren aan een sportieve opmars bezig is. Ze behalen mooie resultaten en elke wedstrijd tegen Leuven is het knokken om de zege binnen te halen. Getuige daarvan hun vijfde plaats die ze momenteel bekleden in het klassement in 2e Nationale.

Wase heeft de voorbije twee wedstrijden een dipje gekend. Met deze moeilijke uitwedstrijd in het verschiet kwam dit dipje uiteraard op het verkeerde moment. Het was dus afwachten of Wase zich terug voldoende had hersteld.

In de eerste periode kon Wase via Bob D’Eer en Andres D’Hooghe uitlopen tot 0-2. De start hadden ze zeker al niet gemist. Maar Leuven bleek bijlange na nog niet buitenspel gezet want via een man-meersituatie en een venijnige tegenaanval konden ze terug langszij komen tot 2-2.

Wase was terug aan zet in de tweede periode, waar ze de tegenstanders een tweede maal op twee doelpunten konden zetten. Halfweg wezen de bordjes 2-4 aan maar de moeizaam opgebouwde voorsprong zou voorwaar nog geen optie zijn op een overwinning.

De wedstijd wervelde gezwind over en weer en het was Leuven dat in deze periode aan het langste eind kon trekken. Langzaam knauwden ze hun achterstand weg en gelukkig voor Wase kon Andres D’Hooghe éénmaal scoren zodat na de derde periode de stand terug gelijk kwam te staan op 5-5.

Het figuurlijke bloed, zweet en tranensyndroom stak de kop op toen Leuven in het laatste kwart zelfs op voorsprong kwam tot 6-5. Het doemscenario van de laatste twee wedstrijden leek zich te herhalen ware het niet dat na deze achterstand  Wase begon aan een produktief  wedstrijdeinde. Via Andrey Babak werd het terug 6-6 en de remonte leek helemaal ingezet toen Andres D’Hooghe, Bob D’Eer en  Mathias Onbekent het Wase team via een onwaarschijnlijk sterk slotoffensief de Leuvenaars de nederlaag konden toedienen. De 6-9 overwinning was verdiend en meer dan welkom na deze felbevochten Wedstrijd.

Het Wase team duikt de winterstop in en hervat de competitie op zaterdag 26 januari met een thuiswedstrijd tegen Oostende, de tweede in de stand voor Wase.

Tot het einde van de reguliere competitie moet Wase nog 5x thuis en slechts 2x uit spelen, dit geeft hun perspectief om binnen de 4 eerste teams te eindigen zodat ze playoff 1 kunnen spelen voor de titel. Dit is in een competitie waarbij de behaalde punten uit de reguliere competitie worden gehalveerd (en afgerond naar boven)

Maar eerst gaan de Wase neuzen collectief richting de organisatie van de Wase ijsberenduik die op 13 januari haar tiende editie kent op De Ster in Sint Niklaas. Het wordt een jubileumfeest dat.

Franky