Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

1/2/2019 Heren: Antwerpen B - Wase 7-11

Wase met succes tegen Antwerpen

Na de overwinning tegen Antwerpen en het puntenverlies van leider Gent, is Wase tot op 4 punten gekomen van de eerste plaats in tweede Nationale. Het wordt nog een spannend slot met nog 5 wedstrijden voor de boeg vooraleer de play-offs er aan komen.

Wase heeft dit weekend dus met succes de moeilijke verplaatsing naar Antwerpen afgewerkt.

Onder leiding van interim coach Frederic Wauters die tijdelijk Guy Daelman vervangt, heeft Wase een bijzonder fraaie prestatie neergezet in het kleine en moeilijk bespeelbare Groenen Hoek zwembad.

Wase legde een ijzersterke start op tafel en kon via Mathias Onbekent, Andres D’Hooghe en Andrey Babak de wedstrijd al meteen in hun voordeel doen overhellen door een 0-3 voorsprong op te bouwen. Even kon Antwerpen nog tegenprikken maar de 1-3 stand deed het beste verhopen bij begin van de tweede periode.

Wase ging hier vanuit een puike organisatie verder op het elan en kon verder uitlopen tot 1-4. Antwerpen was echter niet van plan om zich zomaar in deuren te laten leggen en bleef hardnekkig aanklampen. Toen het 3-5 werd, begon het toch heet onder de Wase voeten te worden maar Thomas De Brauwer kon weer een geruststellende zesde doelpunt voor Wase tegen de netten jagen.

In de derde periode was Wase echt goed op dreef en zette Antwerpen pardoes met de rug tegen de muur. Via Andres D’Hooghe en 2x Andrey Babak werd het 4-9. Een comfortabele 5-puntenkloof weliswaar maar de zege was bijlange nog niet binnen. Zeker niet toen Antwerpen nog in de slotfase van deze periode kon milderen tot 5-9.

Maar de zorg was ongegrond want Wase kon in de laatste periode een sterk aandringend Antwerpen onder controle houden en deze moeilijke wedstrijd met succes afronden met een 7-11 overwinning. Missie volbracht en de kloof op leider Gent kleiner gemaakt tot 4 punten.

Franky