Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

9/2/2019 Heren: Wase - Calypso 19-3

Wase overklast Calypso Brussel

Tegen de voorlaatste in de stand zou deze wedstrijd geen problemen mogen opleveren voor een goed draaiend Wase. Op Bob D’Eer na was de ploeg compleet en vol vertrouwen werd deze partij aangevat. Nochtans liep het in de eerste periode niet echt van een leien dakje gezien het uiterst povere scoreverloop. Enkel Andres D’Hooghe kon via penalty het enige doelpunt maken in deze periode die uitzonderlijk op 1-0 eindigde. Het aftasten was voorbij, de echte wedstrijd mocht beginnen.

Zo gebeurde het ook. De Brusselse verdediging stond voortdurend onder Wase druk en enkel het doelhout verhinderde een monsterscore in de tweede periode. Halfweg deze time stond het echter nog maar 2-0 voor Wase maar toen bezweek de Brusselse defensie onder de aanhoudende druk van Wase.  De ene splijtende aanval na de andere werd op tafel gelegd en Wase liep vlot uit tot 8-0. De magere pogingen van de bezoekers om de eer te redden bleven voorlopig steken op een hermetisch gesloten Wase blok.

In de derde periode kon de Brusselse eer dan toch worden gered. Meer nog, Calypso kon in deze periode de bovenhand halen op een Wase dat net iets te veel de touwen liet vieren na hun riant opgebouwde voorsprong. Hierdoor gaven ze de tegenstander de gelegenheid om hun enige drie doelpunten te maken in deze wedstrijd. De tussenscore van 2-3 was in het voordeel van de bezoekers zodat de laatste periode werd ingegaan met een 10-3 stand.

Hoogste tijd dus voor Wase om nog even alle zeilen bij te zetten en aan het publiek hun puike vorm te demonstreren. Calypso mocht dit vervolgens aan den lijve ondervinden want Wase liet hen alle kanten van het Sinbad zien. Via Thomas de Brauwer (3), Elias De Greef (2), de jongeling Pieterjan D’Hooghe die een gave prestatie neerzette (2), Mathias Onbekent (1) en Andre Babak (1), kon Wase met negen doelpunten Calypso een zinderende pandoering verkopen. Calypso dat er echt niet in slaagde om Wase keeper Greg Casier te passeren, moest lijdzaam de wet van de sterkste ondergaan en met zware 19-3 cijfers terug huiswaarts keren.

Wase neemt het volgende week terug in eigen huis op tegen Bergen. Bergen dat onderaan mee verwikkeld is in de degradatiestrijd zou op papier geen problemen mogen opleveren. Maar toch is het altijd opletten geblazen tegen deze Hengouwse beren die er niet om verlegen zitten om af en toe voor een verrassing te zorgen.

Franky