Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

16/2/2019 Heren: Wase - Bergen 17-11

Wase neemt ook Bergense klip 

De wedstrijd Wase vs Bergen was geen makkelijke wedstrijd in het Sinbad. Bergen bengelt dan wel onderaan in de rangschikking,  de punten die ze weggeven, worden zelden op een glanzend dienblad aangereikt.

Van deze stelling werd Wase meteen met hun neus op de feiten gedrukt.
Wase keek in de eerste periode vrij snel op een 2/3 achterstand aan. Lang gelden dat Wase in eigen huis op achterstand werd geplaatst.

De tweede periode dreigde nog erger te gaan verlopen want we stonden al na een paar minuten op 3/5. Paniek was nog niet waar te nemen maar enige nervositeit sloop gaandeweg toch in de Wase gelederen. Blijkbaar de juiste brandstof om de Wase machine terug op het juiste toerental te krijgen. De thuisploeg vond zichzelf terug en deed wat het moest doen. Via Anders D’Hooghe, Kristof Van Eynde en 2x Mathias Onbekent herrees Wase uit de as en liet het Bergen geheid achter zich aanzwemmen. 7/5 was de tussenstand.

Na de rust kon Wase alweer via een puik spelende Mathias Onbekent en Andres D’Hooghe nog verder uitdiepen tot 9/5. Bergen gaf zich echter niet zo maar gewonnen en vocht hardnekkig terug. Wase diende dus waakzaam te blijven. Het werd 11/8 na de derde periode en dus was het spel tegen de Bergense Beren nog niet afgelopen.

In de laatste periode drukten onze jongens het gaspedaal nog dieper door en joeg nog zes treffers tegen de Bergense netten. Wase presenteerde een geweldige laatste kwart en hier had Bergen geen verhaal tegen zodat ze puntenloos terug richting Henegouwen moesten keren met een 17-11 pandoering in de zwemtas.

Wase zit met deze zege meer dan ooit op koers voor een erezitje in de strijd om de titel. Gent aan de leiding met 37 pnt, gevolgd door Wase met 36pnt en Oostende met 35pnt zit de top drie op een zucht van elkaar in de kop van deze reeks. In de play offs, waar de behaalde punten worden gehalveerd, wordt alles mogelijk.  Al blijft men zich nog best focussen op de volgende wedstrijden om deze riante positie te handhaven.
Volgend weekend staat Aalst op het menu.

Franky