Alle competities zijn afgelopen, wij wensen al onze teams proficiat met het behaalde resultaat en verwachte alle spelers, familie en sympathisanten op het clubfeest op 22 juni.

22/03/2019 Heren: Wase - Waregem 19-8

Wase bevestigt tegen Waregem en pakt kop in de competitie

De fel bevochten zege vorige week tegen leider Gent bracht Wase tot op één punt van de koppositie in tweede nationale afdeling. Indien Wase dit weekend de zege pakte tegen Waregem in de laatste competitiewedstrijd, zouden de Klaasjes over Gent wippen en als koploper de titelplay-offs induiken. Het perfecte scenario bood zich aan.

    Al van bij de eerste periode nam Wase het heft in handen en drukte Waregem met de rug tegen de muur. Al snel stond het 4-1 na treffers van Andres en Thomas D’Hooge en 2x Bob D’Eer.

Waregem leek zich als een slachtbaar lam in de leeuwenkooi te bevinden. Niets was minder waar want ze konden enkele keren knap uithalen waardoor hun achterstand weg ebde tot 4-3 na de eerste periode.

In het tweede kwart moest Wase blijkbaar even bekomen van deze Waregemse remonte want de bezoekers kwamen zowaar op voorsprong tot 4-5.  Hoog tijd dus voor Wase om een tandje bij te steken want voor deze vertoning was het Sint Niklase Sinbad goed volgelopen. De supporters kregen uiteindelijk toch waar voor hun geld toen de Wase machine op toerental kwam. Via Jeff Reed en 2x Mathias Onbekent kwam de thuisploeg terug op voorsprong om halfweg te gaan rusten met 7-5.

Wase kwam inderdaad meer dan op dreef want deelde in de derde periode een pandoering van jewelste uit aan Waregem. De bezoekers zagen alle kanten van het Sinbad en een zwierig spelend Wase toonde dat ze terecht de competitie na deze wedstrijd mochten aanvoeren. Vrijwel elke Wase aanval vond de weg naar de Waregemse netten. De defensie werd genadeloos aan flarden gespeeld en met een 7-0 tussenstand kon Wase met een gerust gemoed en met een 15-5 voorsprong het laatste kwart aanvatten.

Wase speelde met gemak beheerst de wedstrijd uit. Misschien iets te beheerst wat er toe leidde dat de trefzekerheid niet meer het peil van de derde periode haalde. Interim-coach Frederic Wauters gaf bij Wase alle spelers nog de gelegenheid om zich aan het talrijke publiek te tonen en zag met een tevreden blik zijn team winnen met sprekende 19-8 cijfers.

Binnenkort starten de titelplay-offs waarin Wase als een van de grote favorieten van start gaat. Ze zullen het opnemen tegen Gent, Tielt en Oostende. Het belooft alvast een spannend competitieslot te worden.

Sportieve groet,
Franky